Cautam zilnic ceva ce sa ne aduca multumire si bucurie in suflet, uitand de ceea ce ne face cu adevarat fericiti. Mergem mai departe pentru ca asa trebuie, asa e corect, asa spune mama sau tata, lumea, etc.
Am cautat si eu cumva, acel ceva care sa imi aduca implinire, si am realizat ca de fapt ceea ce faceam aducea celor din jur acest lucru. CURATENIA casei, a spatiului, a devenit mai apoi ceva incarcat de o energie prin care puteam sa daruiesc oamenilor o bucurie, iar eu sau echipa mea sa o perceapa ca o incantare: prin curatenie persoana va beneficia de un spatiu curat, si astfel eu sunt cea care te ajuta sa iti schimbi energie spatiului.
Da, stiu a durat ceva pana am depasit convingerile mamei care imi spunea ca e rusinos sa faci curat, sa te vada altii facand acest lucru, ca si cand ar fi o injosire, de parca eu as fi murdarit locul nu oamenii. Perceptia noastra poate fi atat de usor influentata, mai ales daca cel sau cea care ne spune acel lucru este o persoana importanta in viata noastra.
Dar cum ar fi sa poti sa ii spui ca ceea ce faci tu , indiferent de job, il ajuta pe el sau pe ea, pentru ca sa obtina ceva, sa realizeze sau sa produca mai departe un efect pentru altii?
Cum ar fi sa iti asumi ceea ce faci si sa o faci cu bucurie? Iar daca nu reusesti sa ai puterea de a pleca in cautarea a ceea ce te bucura cu adevarat, nu sa pleci abandonand, pentru ca a pleca este cel mai simplu, dar lucrul care lasa cele mai mari rani in suflet chiar daca nu crezi sau nu vrei sa vezi.
Am facut cursuri , specializari, retreaturi in care am invatat sa lucrez cu mine si cu altii, insa tot nu am reusit sa gasesc acel ceva care imi aduce acea bucurie in suflet.
Dupa Retreatul din Bucegi, ceva parca s-a desfacut. Drumul catre Babele si Sfinx, urcarea aceea, oamenii cu care eram, ghidul nostru montan si mai ales muntele, m-au ajutat sa LAS POVERILE si GREUTATILE din SPATE pentru prima data in 43 de ani. Usurarea cu care am ajuns in varf si cu care am coborat, si mai ales usurarea umerilor nu am mai simtit-o pana atunci. Poate pentru ca nici nu am stiu cum sau ce sa fac ca sa se intimple toate acestea, poate ca nu am crezut ca eu pot, ca am puterea si cate si mai cate or fi fost in mintea mea.
Am plecat de acolo, asumata cumva, ca ceea ce va veni, ma va schimba si mai ales imi va schimba perceptia, imi va dezvolta simturile (ceea ce s-a si intimplat, insa s-au dezvoltat unele pe care poate nu le doream, dar asa e cand nu esti specific in ceea ce iti doresti, si lansezi o dorinta generala catre Univers, primesti ceea ce Universul considera ca ai nevoie) si ma va duce pe mine pe drumul pe care il cautam.
Atunci, mi.am dat seama ca Terapia pe care imi doresc sa o fac cu cei ce au nevoie, se poate imbina minunat prin „TERAPIE PENTRU MINTE, CORP si SUFLET! ” si astfel a luat nastere acest nou CONCEPT care va integra:
- dezvoltarea emotionala prin joaca si citit cu copiii la clubul A.C.A.S.A. (ceea ce facem deja)
- hidroterapie combinata cu reflexoterapie, urmata de terapie
- reflexoterapie
- terapie
Acest concept mi-a aratat ca daca relaxam MINTEA si CORPUL stimuland simturile :
- vizual: caldura spatiului in care intri
- auditiv: prin muzica
- olfactiv: prin luminari parfumate, uleiuri, betisoare
- gustativ: un ceai din plante
- tactil: atingerea pielii cu ajutorul apei si mai apoi cu ajutorul mainilor
ajungem mai usor la SUFLET, putand lucra cu emotiile nostre, cu ceea ce ne supara sau deranjeaza, fiind deschisi catre schimbare, sau pur si simplu oferindu-ne o ora de relaxare.
A te lasa „dezbracat /a” , „vazut/a” de altcineva, atins/a, mangaiat/a, te ajuta sa treci peste:
- convingeri (chiar pot sa „repar” ceva, sa rezolv o problema a corpului meu si a mea)
- rusine (cum sa imi atinga cineva picioarele),
- jena (nu am pedichiura facuta, am degete strimbe, sunt barbat cum sa fiu atins) ,
- frustrare (nu arat bine)
- ideea ca atingerea poate fi si altceva decat o atingere, si mai ales ca poate vindeca
Cautarea aceasta m.a ajutat, si ma ajuta in continuare, realizand ca acest CORP al nostru, are nevoie de atentie, are nevoie sa fie „vazut”si „intretinut” pentru a reusi sa pastram o MINTE sanatoasa si mai apoi un SUFLET curat.
Exact ca in Satira lui Juvenal unde apare expresia: „MENS SANA IN CORPORE SANO (lat.) minte sănătoasă în corp sănătos „.
Asadar, lasati.va sa CAUTATI, sa va VEDETI, sa va SIMTITI, si mai ales SA VA BUCURATI DE CEEA CE VIATA NE OFERA ACUM si AICI !